søndag 6. november 2011

Mat-auk!











Forrige helg hadde vi matauk på gården! Pappa hadde fått kjøpt en halv elg-kvige, og den hadde mørnet i 8 dager og var klar for oppdeling! Jeg har bare delt opp lam før, men det er samma anatomien bare grådig mye større! Jeg følte det gikk veldig bra, vi brukte vell ca 5 timer på å dele den opp, kjøttdeig-kverninga tok en times tid i tillegg! Det er så deilig å fikse sin egen mat, vi spise deilig elg-gryte til kvelds, og det føles så godt å spise noe som er så villt, rent og ubehandlet! Elgen har trolig trasket over jordene rundt gården her, kanksje vært på epleslang i hagen også=) Så nå har vi fyllt fryseren med masse deilig kjøtt, som vi skal kose oss med resten av vinteren!

Denne helgen har ikke vært like mat-nyttig, vi har nemlig hatt bryllupsfest! Kidsa har vært på overnatting hos onkelen og tanta til G, og storkost seg! De var i full gang med å kle seg ut som marihøner og frosker når vi kom, mens Johannes kravlet seg fornøyd rundt på gulvet! Festen var sææærs vellykket, maten og kakene nydelig,talene kjempefine,utrolig overaskende underholdning med sang fra spreke svigersøstre og fra gromvenna mine, dere er GULL!! Vi har fått masse fine gaver, bla 3 turer, så nå skal kjærlieken pleies:) Vi var litt vriene og hadde ingen ønskeliste, men sa at folk fikk finne på noe som passer oss, eller vi ønsker penger til ny seng, og det kom veldig mye kreative gaver så folk var flinke!Nå er vi passe kjeie etter helga, så sofaen og en baggis fra kiosken er det eneste som føles rett akkurat nå:)

Ha en goood sløv Søndagskveld!

1 kommentar:

Marianne Aall sa...

Så kult å få et slakt å partere og stelle.
Tenker kokka Mari får til mange deilige retter av dette!