mandag 20. april 2015

Bjørkesevje..







4 gode ting laget med bjørkesevje:


Surdeigsbrød. Eller vanlig brød for den saks skyld, baksten blir ekstra safig og god.bytter ut all veske med sevje.

Lapper. Jeg har lappedilla på helg, rører i sammen litt av hvert og steker det i godt smør, det er perfekt lørdagslunsj. Her: 3 egg, et beger naturell youghurt, to dl bjørkesevje, mel 50/50 grovt og fint til passe deig. Litt sukker og kardemomme hører også med.

Sirup. Men det føles som å sløse med naturens godsaker. av 3 liter får du kanskje en halv desiliter sirup. Alle vitaminer og mineraler blir dessuten borte i koken.

Isbiter. Den beste måten å få i ungene denne supersunne drikken. 

På søndag var formen litt uggen etter lørdagens fuktige tredveårslag, og jeg følte meg veldig mye bedre etter et glass med sevje. Litt placebo, kanskje..?

Tenk dere da, hvor sunn denne drikken må være, den som gjør at treet får grønne fine blader. 
Litt magisk faktisk.

Ingen kommentarer: